söndag 13 maj 2012

En tillbakalutad morsdag


Idag har det firats att jag är mor. Ända från morgonen har de tre sönerna varit extra uppmärksamma på kvinnan i deras liv. Tillsvidare är det bara jag och kattorna som står för den biten i hushållet. Tillsvidare. Det finns nämligen hopp inför framtiden. För vem kan väl motstå dessa charmiga killar.

Förutom blommor och hemlagade kort och köpta dito hade de bestämt sig för att laga middag tillsammans. Var och en efter ålder och förmåga. Så detta är vad en 15-åring, en 13-åring och en snart 8-åring åstadkommer alltför sällan. Mannen och jag hade nog som förslag att införa detta som söndagstradition. Gossarna ville hålla den gamla ordningen för att undantagen skulle märkas. Tyvärr.

Menyn gick inte av för hackor.


Sallad, vitlöksmarinerade kronärtskockshjärtan, kokta bönor, rostbiff och ugnspotatis med rosmarin. Efter detta en kladdkaka med vaniljkvarg och en kopp kaffe. Man tackar.


Men vad gör han? Tagen på bar gärning.


Han tvättar fönster såklart. 

Jag tackar och tar emot. Underbart skönt att få sitta tillbakalutad i soffan med stickningen och svälla av stolthet över grabbarna. Man har ju tvivlat lite på föräldraskapet ibland. 

När tredje soffan hoppades sönder till exempel...

1 kommentar:

  1. Guldstjärna till dina killar som passade upp dig så fint på mors dag. Fönstertvättaren får en extra stjärna!

    SvaraRadera