måndag 10 december 2012

RestgarnsrutorSom restgarnsrik finns det dagar då man tänker stort, fast i små steg. En liten ruta tar inte så lång tid att göra och om man gör många kan det ändå bli nåt större.

Den som vill prova på en sorts blomma kan titta in hos Nadelspiel där Elizza berättar på svenska med händerna och på tyska med rösten. Jag som inte kan tyska förstår ändå.

Tyvärr är rutorna och blommorna på min bild gjorda för länge sedan och jag fantiserade fram blommorna efter att ha "fattat knixen". Det fanns en experimentlusta som inte dokumenterade utan bara utforskade mormorsrutans möjligheter. Hur får man en kantig ruta om man börjar med en cirkel?

Med svarta kanter kommer färgerna fram bra tycker jag. Just dessa rutor fick en kant av svarta halvstolpar innan de syddes ihop. Efter det fick det bli ett varv med halvmaskor runt hela filten för att det svarta skulle bli lika tjockt överallt.

Och vad gör man med en liten filt som har så mycket glädje i sig. Kanske får den landa på en fåtölj och bidra med liten värme. Den håller ju knäna varma i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar