söndag 31 mars 2013

Gröna faran - en favoritmössa


Uppståndelsedagen till ära var familjen till vänner på middag sista dagen i mars månad. Maten var utsökt, sällskapet underbart och vädret visade sin allra bästa sida. De vuxna satt länge vid bordet så en del av killarna skickades ut på pulkåkning vid åbrinken.

En god stund efter premiäråket kom vuxengänget och kunde till stor glädje konstatera att barnaskaran var stor i backen. Isen på ån var tjockare än på många år så vi tog oss ner för en promenad på slingrande vidder.

Just där i åkanten satt två familjer i solskenet och grillade över öppen eld. Hälsningsfraser utbyttes och just som vi skulle stega iväg blinkade stickorna till.

Jamenvisst, en stickerska! 

Fullt vinterklädd, med jackärmarna långt nerdragna över fingrarna som greppade om stickor och garn. En entusiast, en dåre (förlåt) och en syster. Vi skrattade glatt då vi förstod att vi satt fast i samma garnträsk. 

Vi behövde bara några få minuter för att få innehållet till detta inlägg.

Sonens virkade mössa hade väckt uppmärksamhet i pulkbacken, berättade hon. Han fick snällt visa modellen och mönstret för "tanten". Då tänkte jag att det kan finnas fler nyfikna människor som också vill sticka en Gröna faran.

Originalmönstret är skrivet av Crochet Geek och använder tunnare garn och blir därför mer som en sommarmössa, men med rätt garnval blir det som sonens favorit.


Mössan startas från toppen med det garn som ska ge ränderna, här Novita Isoveli, sedan fylls mellanrummen med valfritt garn, i denna variant Novita Teddy.


Här är en film om tekniken som går att använda på många härliga sätt.


Lycka till! 

Så trevligt att träffa en syster.

3 kommentarer:

 1. Vi stickerskor är härdiga människor. Vi räds inte lite kyla då vi har möjlighet att sitta i solen och sticka. Vi finns överallt där man minst anar det och är inte på något sätt utrotningshotade. Vi är en stark och frejdig art.
  Vilken härlig berättelse Maria. Dessutom var mössan kanonsnygg.

  SvaraRadera
 2. Det var så roligt att få träffa dej i riktiga livet.
  Det går så snabbt att hitta nya fina vänner när man har samma intressen det behövs bara stickor och garn så får man ny vänskap (även på isen i Kyro älv) och enda som är en bristvara är tiden för man skulle kunna tala hur länge som helst.
  Jag drömmer om en plats där liksinnade kan träffas över en kaffe/te och bara få handarbeta med varann. Hoppas vi ses nångång igen.

  Mvh. Maria Ekman från Kvevlax =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Maria!! :) Hoppas vi springer ihop igen!

   Radera