lördag 13 april 2013

Veckans gåvor


Jag är lyckligt lottad! Det känns som om jag får presenter varje vecka. Bättre än jul och födelsedag. Men gåvorna är inte till mig. Känslan finns där i alla fall.

Denna vecka har mycket landat här hemma. Tre olika stickare har skickat eller kommit in med värme. Allt skall vidare till barnen på Mottagningscentralen.


Nancy har stickat en diagonalfilt i gråa toner. Filten är så följsam och stor och mjuk och generös att jag blir alldeles salig. Kärleksvärme. Hon skickade sockor, mössor och halsduk också.


Annicas fingrar har förutom femtimmarkoftorna på första bilden diagonalstickat en filt i våranda. Mjuk och omfamnande. Väntar på en liten.


Anna-Lena skriver: 

 "Här kommer utlovade mössor och vantar. Tänk vad en "lille tållo" restgarn räcker till!".

Mössan och vantarna på bilden kom i dubbel uppsättning. Så nog räckte "lille tållo" långt. Och fint blev det.

Tänk att vi gör det här tillsammans.

Värmer många små...

3 kommentarer:

 1. Man blir glad och varm i hjärtat när man ser allt varmt och gott som strömmar in till dig för vidare färd mot frusna små. Det är fantastiskt.

  SvaraRadera
 2. Hej på er båda! Såna enormt fina saker... Jag blev alldeles kär i både tröjorna och den gråa filten!! Är filten i två lager eftersom helgrå på baksidan?
  Så ljuvligt att läsa att barnen blir tröstade av att få fina kläder. Och så fint att de större får välja! Precis som man fick när man varit duktig hos tandläkaren. Bara att dessa gjort något 1000 ggr värre än att gå till tanksläkaren... TACK för att du gör det möjligt för dem att känna glädje trots att de lämnat allt de haft som sin glädje tidigare. Det är så stort att jag bara sitter här förundrad... Let´s keep on knitting! :-] Carol

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carol. Den grå filten är diagonalstickad i ett självrandande garn. I början och slutet är varven så korta att färgerna sveper över filten, medan det på mitten blir tätt mellan färgbytena. Det är nog den skillnaden du ser. Vacker är den. Olika hörn bara.

   Radera