lördag 30 november 2013

En extra sändning inför julen


Såhär kan det gå om man är flera glada stickare. 
Det kan bli filtar koftor och sockor.


Och så kan det bli vantar och mössor. Och fler koftor. 

Ett hejdundrande tack till damerna i Korsnäs som med hjälp av diligenser och kurirer transporterade vintervärme till mina nästan glesa förråd. Allt detta tillsammans med övriga gåvor som kommit in i november blev närmare 10 kg. Stort tack till alla som skänkt.

Leverans på onsdag till Kristinestads mottagningscentral. 

Förra leveransen gick åt på tio minuter.

Nu skulle det gälla att få tag i mer garn.


ps. Och visst är det så att man kan äta korv och sill utan potatis på lillajulafton för att man inte hunnit handla för att det har varit roligare att sortera och packa värme. Visst!?

7 kommentarer:

 1. Oj va ni har varit duktiga! Jätte fint!

  Och frågar du sonen så kan man äta sill utan potatis och hur mycket som hällst, själv avstår jag från den. Men korven går ju bra att äta utan potatis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sillen är äten. Korven tog någon annan hand om. Idag.

   Radera
 2. Vilka fina saker damerna har åstadkommit. Kanske det blir sändning härifrån så småningom. Ingen var intresserad av varken mössor eller sjalar eller halsdukar i dag på julmarknaden... Däremot hade vaxljus i blått och vitt strykande åtgång, synd bara att jag fick så lite blå vaxplattor.

  Och i brist på potatis kan man t.ex. äta sill på surskorpa eller annat rågbröd. Eller med hårdkokt ägg. Och korv utan potatis går alldeles utmärkt.

  Trevlig lillajul!

  Nancy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag åt surskorpa med skivat ägg och sillbitar. Hur visste du? :)

   Radera
 3. Läste nyss Postens (Itella på nyspråk) meddelande om att portot för första klass brev stiger från 0,85 till en euro från årsskiftet. Det blir också 15 cent dyrare i andra klass. Paketpriserna kollade jag inte. Men alla ni som har stickat och virkat på lager - skicka det före nyår eller köp frimärken. Fixvärdesmärkena duger ju precis lika bra efter nyår - de har bara blivit mer värda. Så nu är det dags också för vanligt folk att investera i papper - nämligen frimärken.

  Och vet ni hur posten motiverar förhöjningen? Jo, vi skickar för lite brev. Alltså ska det korrigeras med att göra det dyrare att skicka brev. Logiken?

  Nancy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen är det sant?
   Nå, vi "hör" vad du skriver och jag hoppas många tar till sig detta.
   Nu vill jag förtydliga att detta gäller i Finland. Det finns många svenska läsare här på bloggen som betalar sina frimärken i kronor och ören. Undras vad deras "posten" heter på nyspråk?

   Radera
 4. Jag bör väl tillägga att för att vi ska nytta av investeringen i frimärken så bör vi köpa av dem som det står 1 kl eller 2 kl på. Om det står en summa i euro och cent så har de precis det värde som det står på frimärket också efter årsskiftet.

  Nancy

  SvaraRadera