torsdag 11 september 2014

Efterlysning - barnvantar


I dagarna anländer fler små barn till Österbotten och vantar för barn mellan 1-2 år är på upphällningen. Dessa hittade jag i "gömmorna", men skickar gärna in fler inkommande vecka. 

Om du har nåt värmande åt mammorna sätter jag det i samma låda. 

Kan du hjälpa till? 

Senast lördag 20.9. 

4 kommentarer:

 1. Hej! Såg dej i Strömsö och blev såååå inspirerad! Härligt att veta att det finns andra garntokiga också, att jag inte är ensam.
  Jag skulle också vilja hjälpa till så jag tog fram min Låda. Den vart man alltid gömmer de färdiga produkterna och varifrån alla vänner, grannar och släkten hämtar åt sej vad de behöver.
  Jag skulle vilja donera lådans innehållet åt dej å projektet om ni har nytta av de? Finns några myssor, vantar, små väskor och sockor åt barn och vuxna.
  Borde jag skicka de eller skulle det gå att komma och ta de fram med bilen då jag är i Vasa nästa gång?

  SvaraRadera
 2. Nej, ensam är du verkligen inte! Tokar finns det många av, extra tätt härinne :).
  Och glädjen över att du vill vara med är stor. Kan du mejla mig på adressen blomberg.maria(at) netikka.fi så får vi ordna med träff.
  Härliga du!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag såg en bra vantide: Min väninna som är över 80 och hade haft stroke redan 9 år sedan har alltjämt litet kalla händer, speciellt vänstra handen som har fungerat dåligt efter stoke. Vi har en gemensam vän som stickade henne vanliga vantar, men borstade vantarna på insidan med en hård borste och så att insidan blev mjuk och skön och känns varmare än vad vantarna skulle ha varit utan borstning. Jag tycker att de håller också vind litet bättre än valinga vantar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis såna vantar du beskriver har jag faktiskt fått in av och skickat vidare. Lite tjockare ullgarn passar att rugga upp på insidan och det blir verkligen mjuka och sköna och tätare. Precis som man önskar att barnen skulle få det.
   Så mycket bra tips!
   Tack!

   Radera