onsdag 24 september 2014

Med ögonen på skaft


10 blöjbyxor storlek newborn för nästan ingenting. Klart jag sätter det i köpkorgen och startar tankarna på jakten efter klassiska blöjtygen/trasorna som kommer med i mammalådan. Var finns dom? Jag skulle så gärna överräcka nya fräscha vikblöjor med bilder på hur man kan vika dom tillsammans med babylådorna.

Om det finns någon av er läsare som är proffs på det här med tygblöjor och som kan ge goda råd för vad som behövs så kontakta mig gärna. Ivern och viljan att förse dessa nya mammor med ekonomiskt hållbara lösningar överstiger kunskaperna. Jag vill ju att det ska funka också.

Jag har tusen frågor. Har du tio svar så räcker det. 


Och sedan hittade jag lite lyx för mig själv också. Flera härvor silke/ullgarn för små pengar. Jag får väl lägga in metrar och stickstorlek i Ravelrys sökmotor och trycka på knappen för att se vad andra gjort. Min fantasi lutar åt en sjal för dagar då jag bär linnekläder. Kanske en redig Stundarssjal. Eller kanske det räcker till en kofta? 

Små lyckor i vardagen. 

6 kommentarer:

 1. Här kan jag inte vara till någon nytta alls. Men jag lovar att komma med glada tillrop. Heja alla blöjspecialister!
  Bra att du ser till att köpa garn åt dig själv också. Du behöver också värme Maria.

  SvaraRadera
 2. På ikea säljs rutvävda tyg, kallas ofta handdukar, som är perfekta vikblöjor! Det är billigaste stället.

  SvaraRadera
 3. Inte kan jag kalla mig proffs heller men alla mina barn har nog användt tygblöjor. Men det ffinns så många olika sätt och sorten att använda.
  Det viktigaste regeln är att man måste ha en del som suger bra och den andra delen som blockerar och håller vättskan inni. Inneblöjor, vikbara trasor, fickblöjor, AIO, ullebyxor..:)
  Till babylådorna skulle jag rekommendera nog olika sorts inneblöjor/vikbara trasor och ullebyxor. Diskuterar gärna mer så Maria du får fast skicka epost om du har frågor och funderingar :)

  Riikka

  SvaraRadera
 4. Precis som Riitta skiver skulle ju enkla yllebyxor vara något som garnmorskor lätt kunde sticka.

  Seija

  SvaraRadera
 5. Ju, yllebyxor å int ullebyxor :)
  Får be om ursäkta att min svenska har sina svagheter. Men hoppas ni förstår ändå största delen av det som blir skriven här.
  Angående tygblöjor ännu. De absolut bästa blöjtyger/trasor e alltid såna som har varit redan använda å tvättade många, många gånger. Deras sugförmåga blir ju bara bättre å bättre varje gång man tvättar de. Men känns det fel att sätta med begagnade saker i babylådorna? Jag skulle nog aldrig använda en splitterny sugdel i en tygblöja. Men ett alternativ skulle kanske vara att om det finns nya trasor (el. typ de där tyger från Ikea som nämndes här tidigare) så skulle vi frivilliga kunna tvätta de flera gånger om å om. Så skulle de bli bättre på att suga men ändå inte har varit använda?
  Och om du Maria vil så skulle jag kunna försöka organisera en liten insamling för att få ihop mera tygblöjor? Sådana trasor (använda men rena å hela) har säkert många i sina skåpar. Och det kommer nuförtiden en tygblöja med i mammalådan men vet att många är inte alls intresserade om de å int ens öppnar blöjpaketet. Så skulle kunna samla in sådana :) Vad tycker ni?

  Riikka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen jaaa! Fullt understöd från min sida. Jag skulle kunna tänka mig att tvätta trasor så de blir bättre. En del i alla fall. Hur kan vi hjälpa till Riikka? Vi mejlar så vi får räta ut alla krokar.

   Radera