torsdag 4 september 2014

Mössor och vantar


Jag lovade rapportera vad som finns i lagren i början av september så vi kan sätta krafterna där de behövs i höstens utmaning, Värma Vuxna. 

Dagens bilder visar urvalet mössor och vantar och på bilden ovan vuxenmössor. Stora mössor behövs det mycket av. Känner du dig osäker över storleken så utse en tjockskallig granne som du går och provar på. Skojade bara, men helt allvarligt så tenderar mössor att bli för små. Det skriver jag vis av erfarenhet. Det har ju blivir några små mössor genom åren...


Om någon vuxenmössa trots allt blir för liten, så finns det barnhuvud som är mindre. Babymössor 0-2 år har vi gott om så gör gärna större mössor och tänk på att tex tonåringar alltid vill vara fräsiga och snygga. Det går ju att kolla in vad som säljs i ungdomsbutikerna och sikta in sig på såna färger och modeller.


Det finns otaliga härliga modeller för damer så här får vi vara kreativa. Om möjligt så tänk på att matcha en sjal eller halsduk till. Annars försöker jag alltid plocka ihop snygga kombinationer av det som finns inne. 

Stora händer behöver också värme. 


Barnvantar kan med fördel stickas i tjockt garn och om man använder två färger så blir vanten ofta tjockare, beroende på teknik, och släpper inte igenom lika mycket vind.


 Tänk er mössor i liknande stil och stora och fluffiga halskragar som matchar. Tänk er två unga damer som får se sig om i vinterlandskapet utan att frysa. 

Så om du är bra på vantar får du gärna bidra. Ull värmer även om den skulle råka bli våt eller fuktig. 

För mössor kan ull däremot klia infernaliskt. Man kan fodra resåren med akryl eller bomullsgarn, eller varför inte en remsa med fleecetyg. Det fungerar samtidigt som vindstoppare för öronen.


Mössor och vantar i alla tänkbara modeller, färger, former och storlekar är välkomna. Jag uppskattar att vi har ca 30 mössor och 25 par vantar i lager och  skulle det råka bli fler än utmaningen har som mål, så gör det ingenting. Det finns många som behöver värme. Och allt hittar fram till sin egen människa, tids nog.


1 kommentar:

  1. Så mycket fint och varmt. Man blir inspirerad och sugen på att börja vintersticka när man tittar här.
    Jag ska nog ta mig en tur till garnaffären.

    SvaraRadera