torsdag 16 oktober 2014

Ikväll är det fest!


Fem lådor färgsorterade lappar som ni har varit med och lagat får följa med mig på fest ikväll. Om det ser lite oredigt ut på golvet så är det ert fel. Det är en socksortering som svämmat över.


När lappar ska monteras behövs ju stabilt garn, så jag samlade ihop några nystan som får följa med. Men jag tror nog att det kan bli lite som ett knytkalas. Festdeltagarna tar med sig lite eget garn också.


I den här lådan samsas grå och gröna nyanser.


Överraskande många orange lappar får samsa med de röda.


Bruna och beiga får bo med de gula en stund.


De med mest vitt på flankerar de gredeliskära.

Det här är dock inte alla lappar från lagret så var inte ledsen om du inte ser din egen. Men jag tänkte att vi kunde börja såhär.

Ikväll får alltså ett helt gäng garntokiga damer laborera med färger, tipsa om monteringsmetoder och samla på sig lappar till en filt. Samtidigt som det inmundigas kaffe, samtalas och byggs nätverk. Starka nätverk av erfarna damer som tar hand om varandra och andra.

Detta är alltså det första tillfället då vi monterar lappar till filtar för Mottagningscentralerna. Kanske blir det fler gånger med Roshild och damerna i Solf stickgrupp eller så finns det någon annan som bjuder ut sina tjänster bara jag kommer med lappar och garn. Det får framtiden utvisa.

Men det som är säkert är att vi fortsätter sticka lappar av restgarner. Det finns så många restgarn som gärna är med och fyller en uppgift. Och känslan att få stryka med handen över de olika materialen, vissa sträva och andra helt luddiga ger en extra dimension åt filtarna.

Alla får vara med.

5 kommentarer:

 1. Det ska bli riktigt roligt att få se de färdiga filtarna. Tänk så ända in i baljan mycket lappar. Och ändå är det inte alla du har.
  Roshild var ett fantastiskt vackert namn.
  Hoppas ni får en riktigt rolig kväll tillsammans.

  SvaraRadera
 2. Så mycket och ännu mer? Otroligt. Tänk vad skönt det känns att krypa sig under en så fin filt :)

  Seija

  SvaraRadera
 3. Ha en trevlig samvaro i kväll!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina färger! Ni kommer att bli pigga bara av att njuta av färgerna - och det i trevligt sällskap dessutom!

  Nancy

  SvaraRadera