fredag 28 november 2014

Tillsammansfiltar


Under lång tid har det samlats lappar i plastlådor i ett uthus i Solf. Drömmen om många filtar där allas medverkan syns och där restgarner får vara med på egna villkor har börjat bli verklighet.

Monteringsgeneral Roshild har varit in med de första fem som stickgruppen i Solf lagat.


Det var fritt fram att sy eller virka ihop rutorna.


Restgarnsglädje med restvärme.


Så retro.
Hittar du dina lappar?


Dessa filtar är 5x6 lappar stora och passar för barn upp till fem år och så passar de bra över en rygg som behöver värme och ro.


Detta, mina vänner, har vi åstadkommit tillsammans. Alla har fått vara med. Restgarnsstumparna, de som stickat tre lappar, de som stickat 50, de som hejat och de som monterat. Alla färger vittnar om att vi tar vara på de resurser vi har och gör det bästa möjliga av dem.

Mellan maskorna ligger stora tankar och kanske någon tår för de som utsatts för orättvisor här i världen. Livet kan vara grymt.

En filt är inte lösningen på världens bekymmer. Tyvärr.

Men en filt kan visa att det finns någon som vet om att just du, kära medmänniska, finns.

4 kommentarer:

 1. Underbara filtar och ett fint samarbete ni har!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Tack hela sammanslagningsgruppen! Vilket fint arbete ni har gjort! Fint att det finns sådana som ni som syr eller virkar ihop det vi andra stickat. Mitt tålamod vill inte riktigt räcka till för sådant, däremot mer än nog för att sticka och virka lappar.
  Skön adventstid!
  Nancy

  SvaraRadera
 3. Varm hälsning till Roshild och hennes handarbetsvänner som fått till så fantastiskt fina filtar. Tänk så bra allt blir när alla kan hjälpa till....var och en på sitt sätt.

  SvaraRadera
 4. Såå vackert!! Vilken färgfröjd :-)
  /Carol

  SvaraRadera