onsdag 25 februari 2015

Socklovet fortsätter


Det händer att vi skidsportar på eftermiddagarna. Kaffemuggen redo, sköna platser i soffan och mammas stora TV. Vi följer mellantider och hejar på blåvitt. Sportlov? 

Samtidigt händer det att stickhänderna behöver plåster. Efter många år med lång rundsticka för sockestick är det riktigt roligt att sticka med strumpstickor igen. Men det tar ont. 


Det händer sig också att den lokala garnbutiken får besök och att garnlagret fylls på. Precis som om sockgarn skulle vara en bristvara. Jag kan avslöja att just sockgarner är som skor och handväskor. Har man börjat samla är det svårt att sluta. 

En socka om dagen är väl ok? 

Skönt för själen är det i alla fall. 


3 kommentarer:

 1. En socka om dagen!! Jösses. Hade det varit jag så hade det förmodligen handlat om en socka i kvartalet.
  Du är rask i tassarna du Maria.
  Sport på tv, sportgarn på stickorna........ja det är väl ett bra sportlov för en garnmorska.

  SvaraRadera
 2. Oj då, vilken takt! Och jag gissar att du hjälper din mamma med både matlagning och disk också. Jag har i alla fall fått klart första paret från tå till skaft. Nästa projekt är att sticka båda på det sättet samtidigt. Och nu såg jag att Lankamaailma fått in flera ylle-polyester-bomullssockgarn. Har faktiskt bara ett sådant nystan, så risk finns att det blir fler,
  Men vad är det för fint du har den halvfärdiga sockan på? Virkat eller?
  Trevligt socklov!
  Nancy

  SvaraRadera
 3. Slutet på veckan bjöd på mer umgånge och mindre socktid, så ensockaomdagen gick om intet. Nancy, det är ett flätat underlägg i någon sorts flätade band i plast.

  SvaraRadera