lördag 5 september 2015

Långväga gåvor


Under veckan har det kommit in gåvor långtifrån. Till min glädje till och med från Åland. Hurra! En annan sändning kom med kurir ända från södra Finland. Och gåvorna behövs. Speciellt herrsockorna.

I Österbotten händer det mycket på tillsammansfronten just nu. Det har startats facbookgrupper för frivilligverksamhet riktat till de asylsökande, inlämnnigsställen och tider för gåvor är spikade och information om hur man kan gå till väga för att vara till stöd för de asylsökande som kommer till oss har gått ut på bred front. Hurra! Äntligen.

Hoppas denna kraft får kanaliseras och förvaltas väl så att det håller i längden. För tyvärr kanske detta är bara början...

Låt oss bygga stadigt och klokt.
Med människan i fokus.
Både mottagare och givare.


Vi fortsätter, men med lite mer fart. Tillsammans.


2 kommentarer:

 1. Maria. Hur mycket du hinner. Och med vilken fart :) Jag har just fått färdigt par vantar - alltså ett par. OK, jag har virkad lite för Mariefors sjukhus och för nyfödda i Afganistan. Det är så många som behöver och så är det också så många som vill vara med och hjälpa till. Ny behövs ju alla - på riktigt. Det känns mycket bra att få vara med i något som har en betydelse.

  Seija

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hittat fler kanaler. Varje människa, liten och stor, har betydelse. Och precis som du skriver. Nu behövs alla.

   Radera