lördag 5 september 2015

Leveransdagar i september


Det börjar bli kallare. Det betyder att höstens värmeleveranser startar nu. Jag har blivit kontaktad av frivilliga händer som  hjälper till att packa och leverera till första leverensen som blir nu på måndag 7.9. Om du råkar ha vägarna förbi Solf går det bra att komma in med varor i helgen. Jag är hemma.

Ny leveransdag blir det i vecka 38 efter Stundars Höstmarknad med sänglinnekampanjen. Dag ännu inte bestämd. Ta gärna kontakt om du har något att ge innan dess.

Insamling av ullvärme och sänglinne kommer att fortsätta hela hösten och vintern, men om du vill att ditt bidrag ska komma med i dessa första höstleveranser är det dags att fästa trådarna och sätta etiketter på lakanen. Fler leveransdagar på gång och meddelas senare.På måndag kommer vi att försöka organisera i utdelningslagret så att handledarna inte behöver lägga tid på att söka. Sedan fyller vi på med det vi har med oss så att värmen kan delas ut snabbt. 

Vi tar med oss
 • 10 babylådor
 • ca 50 par herrsockor
 • ca 70 par damsockor
 • mångamånga par barnsockor
 • varma barntröjor
 • alla mössor
 • alla vantar
 • alla halsdukarEn puff om att det skulle behövas mer herrsockor kom i morse. Minst 50 par till. Jag chattade med Annica på Mottagningscentralen i morse och precis som det rapporterats i nyheterna så kommer människor nu helt utan packning. De har bara kläderna på kroppen med sig. Så om vi kan förse dem med yllesockor direkt de kommer så får de mer värme på kroppen med tiden. Varma fötter gör skillnad. 

Jag packade just en projektväska för en ny garnmorska, men det finns lediga nystan för fler händer. Redan ett par är mer än inget. För just den människa som får varmare fötter. 

Kan du hjälpa till?


 

 

1 kommentar:

 1. Det är såå inspirerande att läsa om allt som görs där i Solf med omnejd! Och all värme som kommer till dej från alla garnmorskor :-) Tack Gud för alla villiga händer som gör ett varmt välkomnande möjligt!
  Kram Carol i Borås

  SvaraRadera