måndag 7 september 2015

Man får väl ändra sig...


Musklerna ger sig till känna. Armarna är trötta. Huvudet likaså. Men ack vilken bra dag det blev i Kristinestad. Tillsammans har fyra händer sorterat, sorterat och sorterat i det nya lagret tre trappor upp.

Till vår glädje har vi hittat skatter, gömda skatter som inte ens personalen hittat. Herrsockor. Det fanns mer på en undanskymd plats fastän det kommit bud om att de nästan var slut. Dessutom mångamånga par i mindre storlekar också. Detta är ett tecken på att personalen behöver händer utifrån som kan sortera och organisera utdelningspunkterna. De hinner inte söka eller sortera på arbetstid. Därför var det bra att vi gjorde en insats idag. Nu är det mesta storlekssorterat och lagt i utdelningslådor.

Dessa fynd betyder att mössor och vantar går förbi herrsockor på prioriteringslistan. Inte så att herrsockor inte behövs, för dom behövs verkligen framöver också. Men om vi vill tänka på hela männsikor, och det vill vi ju, så räcker mössor och vantar inte till alla i höst. Även här kan det löna sig att påminna om herrmössor. De går åt snabbast.

Vantar för barn finns det mest av medan dam- och herrvantar gärna får fyllas på. Jag vet att det finns flitiga vantstickare bland garnmorskorna. Nu är det er tur att visa vad ni går för.

Det dröjer ännu lite innan höstutdelningen så jag hoppas kunna ta med mig en vän och mer värme och fylla på i luckorna. Och att vi kan hjälpa till att få upp hyllor i nya lagerrummet.

Någon som kommer med och hjälper till i utbyte mot muskelvärk, svett och hjärtevärme? Någon som har en borrmaskin och är stark och snäll?


1 kommentar: