söndag 31 juli 2016

Garnaktivism


Nu får vi nog kalla det för tradition. Garnbombningarna på Stundars. Under flera somrar har vi fått fria händer att garnbusa på hantverkardagarna. Planeringsstadiet är kort och följer principen "man tager vad man haver". Och i garnrummet finns ett helt hav av material som gärna ställer upp för tillfälliga utomhusdekorationer. Korgen är packad med maskinstickat restgarn, ullbollar, monteringsgarn och en termos kaffe. 


Väl på plats gäller det att hitta stegar och balans. Denna sommar ville stuprören hjälpa till att visa vägen till Hantverkartorget som för nya besökare kan ligga lite i skymundan. Då tänkte vi att lite färg på stuprören skulle locka nyfikna framåt mot målet. Självaste tryckarmästaren kom ut ur tryckeriet och funderade en stund på om vi var riktigt kloka, men efter att ha fått berätta hur vi tänkte fick vi fullt stöd för galenskapen.


Två stuprör fick bilda en port och äppelträden innanför porten fick också dom lite dekorationer. Ulläpplen. När vi började vara klara med det vi tänkt fanns det tid över. Medan jag ivrigt samtalade med åskådare virkade Annica ihop en bonusgrej. Vad hade hon hittat på?


Det bidde en tråd med hjärtan som slingrade sig längs stenfoten mot målet, torget bakom knuten.

Nu håller vi tummarna för att besökarna vågar följa våra garnspår.Nästa hantverkardag på Stundars är söndagen den 7.8.2016. 

VÄLKOMNA!


1 kommentar:

  1. Så jättefint det blev i år. Jag gillar stuprännestickningen. Den lyser upp och lockar till sig människor tror jag. Jättefint!
    Hjärtan på tråd som en snitslad bana var kanoners. Gulligt.
    Allt är ljusglimtar i tillvaron. Hoppas ni haft en härlig helg.

    SvaraRadera