söndag 29 januari 2012

Ytterkrukor


Ibland händer det sig att det samlas på hög. Det finns saker som är lite för bra att slänga bort. I vår familj är det turkiska yoghurtburkar. Vi hade MASSOR. Nu har yoghurtkonsumtionen gått ner en aning då vi har filperiod, hemlagad sådan. Men ändå finns det burkar över. Dom är rysligt bra när man målar, oljar verandan, färgar garner, fryser in bär och soppor, förvarar pennor, vattnar katterna, sköljer bastulaven, name it!

Men det allra bästaste är nog ytterkrukor för blommorna. Med restgarnsdekoration. Två flugor på en smäll liksom. Återbruk så det förslår. Vågar jag säga ekologiskt?Börja med bottnen och virka en cirkel ut till kanten, sidorna har inga utökningar så det är bara att gasa på. Rakt rakt. Som avslut virkar jag trippelstolpar och snör ihop sista varvet lite så det håller om kanten. Så här.


Och så i med burken.

Ni vet väl att det börjar vara dags att plantera om krukväxterna snart. Dom vill ha ny jord och större kruka när ljuset kommer. Jag tror bestämt att dom just beställde nya ytterkrukor också...

1 kommentar:

  1. Åh så tjusiga! Jamen visst vågar du säg ekologiskt!
    Det här är verkligen återanvändning när det är som bäst! :)

    Kram //UlleBulle

    SvaraRadera