onsdag 29 januari 2014

Restgarnssockor


Sockperioden fortsätter. Och det är jag bara glad över.

Just nu tränar jag att sticka en restgarnssocka  i gången framför TVn utan att titta på händerna.

En win-win-win-win-situation
 • händerna lär sig självständighet och jag får en utmaning
 • restgarnen kommer till användning
 • tålamodet tränas när den andra sockan ska lagas
 • någons fötter blir varma
 Kanske finns det flera "win", men jag är nöjd såhär.

Sockor är det där gamla bekanta som inte kräver så mycket. Bra att ta till när händerna vill arbeta men hjärnan är upptagen med annat. 

Faktiskt så provar jag att sticka med strumpstickor igen efter några år med magic loop på rundsticka. Jag känner efter och forskar vilken av metoderna som har vilka fördelar. För båda metoderna är bra, men på olika sätt.

Så nu är jag lite nyfiken.

Vilken metod trivs du bäst med och varför?

12 kommentarer:

 1. Då jag stickar med ett mönster eller har begränsat med garn, så börjar jag alltid från tån med magig loop och båda sockorna på en gång,
  Fördelarna är att jag behöver bara kolla på mönstret en gång, eftersom jag stickar sockorna efter varandra och så har jag delat upp garnet i två högar och det tar slut tillika på båda sockorna och de får bli så långt skaft som det nu blir av det garnet.

  Sen när jag som nu idag, bara stickar helt vanliga sockor. Inga mönster eller konstigheter, så då stickar jag "på gammalt vis" med strumpstickor uppifrån och ner. Ända finessen är kanske det att jag använder trä stickor, gärna fyrkantiga, fast denna gång är de runda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi ganska lika Sanna. Men jag delar sällan garanet i två högar utan kör trotsigt med "avigt" mönster/ränder på den andra. Tråd inifrån och utifrån. (Ingen har märkt nåt och det är en hemlis ;)

   Radera
 2. Oj, va bra ni är, som stickar sockor utan att det kräver så mycket. Det är så roligt och veta att en dag även jag kommer att kunna bara sitta och tänka och planera helt andra saker och så har sockorna blivit färdiga! Ännu är det inte så, nej. Med det är verkligen roligt att läsa era kommentarer och få energi :)

  Seija

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är i träningsskedet Seija. Börja du med! Det är roligt att se sig själv bli bättre.
   Och så skickar jag en extra energidos. Puff!

   Radera
 3. Håller med Seija, ni är duktiga som stickar sockor utan att titta på vad ni gör. Kanske en dag... Jag klarar av det med Etiopientröjorna, de stickar jag i bussar och på andra resor. Kan beundra utsikten och ändå sticka. Men sockor - nix, då tappar jag bara maskor. Måste ta och pröva på den där magic loopen, för nu har jag fina sockgarnsrester som gärna får bli sockor, helst någorlunda likadana.

  Nancy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill vara tydlig med att jag tränar. Inget socksticknings-OS i Sotji ännu alltså. Så kanske en dag...

   Radera
 4. Snygga restgarnssockor!
  Jag stickar alltid med magic loop numera och nästan alltid två på en gång. Jag tycker det är enklare med en sticka än med fem och så blir båda sockorna färdiga samtidigt. Känns för mej verkligen som en win-win-situation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Leena! Kul att du tittar in. Jo, just båda färdiga samtidigt är oslagbart!!

   Men jag har lite drag av självplågeri nu. Eller ska jag kalla det vilja till utveckling...

   Radera
 5. Ja jag blir ju fortfarande galen på magic loop..:) så jag stickar traditionellt. Ibland två på samma gång ändå , åtminstone då jag stickar ärmar till tröjorna... Just nu ör jag tydligen insnöad på rätstickade tossor...snabbt som jag vet inte vad, kan piffas upp med en virkad ros och perfekt att ha som göstsockor i vårt gamla, dragiga hus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag som är galen i magic loop. Tänk vilken skillnad små ord kan göra ;). Just nu kör jag faktiskt sockor med dubbel uppsättning strumpstickor. Kul det med.

   Radera
 6. Jag har provat att sticka med magic loop.Blir inte vän med den metoden.Jag gillar sticka med strumpstickor.. bambu helst. Det blir en sorts yoga för händerna....känns så i alla fall.Om jag inte stickat sockor på länge och sätter igång igen.Då känner jag en skön tillfredställelse ....skön känsla.Jag har blivit "beroende" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite sen, men har detta år införskaffat bambustickor. Nöjd! Lite ovan ännu bara.

   Yoga var det. Handyoga :).

   Radera