måndag 14 juli 2014

Nåltovning med garnJust nu är ullens egenskaper i fokus. Tvättmaskinstovade ullkulor, sk fårpärlor, får sig dekoration av ullgarn med hjälp av en tovningsnål. Experimentfas. 

En skål med polkagriskulor på julbordet vore väl aldrig fel...

Eller polkagrisbollar i julgranen? 

Eller...? 

Ja, vad skulle du göra av fårpärlor?

10 kommentarer:

 1. Bara njuta av dem

  SvaraRadera
 2. Man kan göra pyttesmå kulor och göra örhängen/lite större kulor och sätta ihop till ett armband/hänga på paket som dekoration då man ger bort present/sätta på kedja och ring och göra nyckelringar/göra kulor i olika storlekar som sätts med olika mellanrum på en tråd. Då kan man göra en liten gardin eller ett draperi/ sätta istället för tofsar på t ex lovikkavantar.

  SvaraRadera
 3. (Det finns såna som pysslar. Och såna som bara planerar att pyssla) (Det finns såna som använder sin ull. Och såna som sparar sin ull) (Livets fakta, så du inte glömmer ;-) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit Neppe! Och tack för senast. Snart är du nog igång med osparandet.

   Radera
 4. Jag har varit här lääääänge :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du har varit så tyst!

   Radera
  2. Jag är ju en så blyg och inbunden person, sidu ;-)

   Radera
 5. Vilka fina kulor du gjort! Jag skulle nog göra örhängen. Har tovat kulor till granen för något år sedan. Dom våt tovade jag på en rund klippt skumgummiboll. Blev helt nöjd med dem. Nu har jag inte tovat på jätte länge, men kanske fick jag ny inspiration nu.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du säger det skulle bollar med skumgummi i mitten bli mycket lättare, för helullsbollar böjer nog granens grenar rejält.
   Hoppas du fick ny fart!
   Jag var in och tittade på din grytlappsparad. Härligt med glimten i ögat.
   Och vad kul att du kommenterar. Välkommen.

   Radera
 6. Vad fina saker du har tovat. I dag hittade jag tovningsgarn till rabatterat pris, men i sådana färger att jag inte köper ens för att pröva på de härliga hjärtana. Tids nog lär det dyka upp rött tovande garn någonstans. Det är ju bara juli, inte jul än.

  Nancy

  SvaraRadera