torsdag 20 augusti 2015

Inspiration mössor

Ett härligt gäng mössor som kommit in till lagret i sommar


Plötsligt kom sommaren. Här hos mig har det varit underbara utedagar och det är utlovat fler. Jag har suttit och arbetat med ull på verandan till långt in på kvällarna. För ett tag sedan fick jag närmare 10 kg äkta lokal fårull, med dofter och allt, för att se om det gick att hitta användningsområden för den.

Sannerligen, sannerligen är jag glad över att få tvätta, torka och karda ullen utomhus. Doft- och dammrikt och jag som undviker att städa. Utomhus får det bli!

Fullt medveten om att vi är fler som njuter av värmen vill jag ändå passa på att puffa för mössor. Vi behöver massor av den varan. Babymössor finns i lagret, men så fort huvudet växer och blir större än en honungsmelon ska mössan vara rejält stor.***********************************

Novita, vars sidor kanske varit förnyade ett bra tag, men som jag hittat till först nu, har också många mönster på svenska. Passar ju de garner vi hittar i våra butiker.

Novitas mönstersida för mössor hittar ni här.

Fler stora mössor finns också inne hos Drops Design. Det kan vara knepigt att välja modell då utbudet är så stort.

Drops Designs rika utbud på mössor hittar ni här.

Anna på Hemmets Journal har samlat många mönster i en inpirationslista för mindre huvuden.

Annas inspirationslista hittar ni här. 

************************************


Så ladda upp med garn, mönster och stickor färdigt. Så fort vi njutit färdigt av sommaren, som till slut kom med lite värme, ska det bli så skönt att tända ljus och tänka på att mer värme behövs i vinter. Det skulle vara bra om vi hade fler mössor att leverera i slutet av september.

Men först bär, saft och ute-njut.


4 kommentarer:

 1. Mer av allt kommer att behövas, hörde nyss i nyheterna att myndigheterna räknar med 15 000 asylsökande till Finland i år. Nytt rekord, många fler att värma.
  Novitas kundtidning finns sedan årsskiftet ungefär på svenska, torde finnas till salu också i Sverige. Det var bara att meddela dem att jag i fortsättningen vill ha tidningen på svenska och så var det klart. Kanske jag anar ett försök att komma in i mataffärerna i Sverige. Vi kan ju handla garn samtidigt som vi köper mat.
  Njut av solen, det gör jag - med virknålen i högsta hugg,
  Nancy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solen är njuten! Liksom du följer jag nyheterna nogsamt. Mera av allt. Ja!

   Radera
 2. Jag bytte också till svenskspråkig Novita-tidning vid årsskiftet och har samma erfarenhet, det gick jättebra. - -Järbo Garn har också många vackra mönster på svenska, www.jarbo.se
  Sticka lugnt och njut av solen och ullen :)
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Järbo ska jag lägga på minnet. Såklart.

   Radera