lördag 13 maj 2017

När orden tar slut...


... kan något annat ta plats. Bloggen har fått gå på tomgång länge nu. Jag kan se från statistiken att besökarna läser flitigt på gamla inlägg, de som handlar om tips och mönster. Det är bra!

Men mina ord och berättelser har tagit paus. Istället har nya områden öppnat sig. Symaskinerna har lyfts fram. Jag kämpar och lär mig sy foder och dragkedjor.

Sockproduktionen fortsätter och nu tränar jag händer och hjärna genom att sticka med pyttekort sticka och håller garnet i höger hand.


Knepigt med både nyttigt och kul.

För ett tag sedan blev jag utnämnd till virkningsmästare av hantverkargillet Björken.


Ett av arbetsproven jag lade fram för bedömning var en sjal i tunt ullgarn. Mönstret "Secret Paths" hittade jag hos en mycket talangfull virkare som samlat inspiration och mönster på sidan Mijo Crochet. Mönstret gav mersmak och jag virkar gärna mer av de mönster hon gett ut. Det lönar sig verkligen att bekanta sig med sidan om man gillar att virka.

Tiden blev som vanligt knapp, men jag fäste trådarna samma morgon utnämningen skulle ske.
Jag hann ju!

Insamlingen och förmedlingen av garnvärme till Röda Korsets mottagningscentral i Kristinestad fortsätter. Många trogna garnmorskor skänker regelbundet gåvor och maskineriet är igång. För ca en månad sedan levererades 13 nya underbara babylådor tack vare gemensamma insatser.

Så detta inlägg blev en liten hälsning från en kreatör i "grottfasen". Åren med bloggen har varit intensiva och givande men nu viker jag mesta tiden för min egen kreativitet. För att det behövs.

Må ert garn räcka långt, må era skuldror vara utan värk och må våren komma med värme!

Ha det gott!
Som jag.

Maria

2 kommentarer:

 1. Ibland behövs tystnad och vila. Tid för att tänka tankarna till slut. Tid att andas. Ta vara på dig, och ta tid för det du behöver!

  Kram
  Y

  SvaraRadera
 2. Jag saknar dina kloka ord och inlägg. Dina vackra bilder och din förmåga till inspiration.
  Jag hoppas du har det riktigt gott och bra på din plats på jorden.
  Gott Nytt År. Jag hoppas att 2018 blir ett riktigt fint och bra år för dig och hela din familj. Kram

  SvaraRadera