torsdag 2 juli 2015

Torktumlarbollar


Huset har varit fullt med gäster och sällan har vi varit under sju personer vid matbordet senaste veckan. Jag trivs. Men det är skönt när det gästfria hemmet blir gästfritt. Då kan man starta tvättmaskiner, röja på bänkarna i köket, karda ull och fotografera veckans gåvor. 

Jag hoppas jag hinner visa alla bilder imorgon. Ingen på tvättmaskinen dock. Under tiden får ni nöja er med skörden av torktumlarbollar som fått tova ihop sig i strumpbyxkorvar tillsammans med vardagstvätten. När ett ullgarn inte räcker till ett helt projekt får det bli en energispararboll. För om man har fyra-fem ullbollar i torktumlaren förkortas torktiden med 25-50% enligt utsagor på internätet. Och inget sköljmedel behöver man heller. Bra för doftkänsliga Knappmakerskor. 

Sedan har jag mellan varven satt lite tid på att förbereda ett föredrag om oss Garnmorskor. Mariehamns rotaryförening önskade bli informerade om vår verksamhet. Jag levererar informationen fredagen den 10.7. Tacksam och stolt har jag mycket att berätta. 

Vi gör något bra. Tillsammans. 

Tack för att ni finns! 
2 kommentarer:

 1. Tack för att du ger oss möjlighet att hjälpa till 😊. Lycka till med föredraget. / ac

  SvaraRadera
 2. Ja du ligger i som en utter. Jag hoppas att du får stunder när du bara sitter och vippar med tårna och låter själen vila.
  Bilderna i förra inlägget är fantastiska. Tänk så mycket värme och kärlek det finns i allt det vackra du fått till dig.
  Jag blev faktiskt förälskad i de blommiga vantarna. Så här mitt i den 30-gradiga sommarvärmen. Jisses.
  Heja dig och alla garnmorskor.

  SvaraRadera