lördag 12 mars 2016

Sticka med tre krokiga strumpstickor
Häromsistens snubblade jag över nåt som för mig var nytt i stickvärlden. Krokiga stickor för rundstickning.

Och eftersom nyheter bara måste testas fick jag lov att tillverka egna krokstickor. Ni vet av dom där strumpstickorna som inte längre är fem likadana. Tre böjbara stickor räcker.


Ett första försök gjordes med mitt standardmått för sockor, 64 maskor, och här fördelat på 32 + 32.


För att komma i stickposition puttas alla maskor som ska stickas till en raksträcka medan de vilande maskorna får ligga kvar i kurvan. Den tredje krokstickan är beredd att börja nästa varv.


Och mitt i varvet ser det ut såhär.

Klart det är lite fippligt med stickorna i början. Fingrarna vill inte riktigt lyda och det är svårt att få bra grepp, men med nya tekniker krävs det kanske ett sockpar eller två innan det sitter i händerna.


I videosnutten kan du se det som väckte min nyfikenhet.

Ännu finns inga krokstickade sockor att visa upp, men lusten att lära nytt har väckts till liv igen. Det måste vara takdroppet och fågelsången. Så vem vet vad våren för med sig...2 kommentarer:

  1. Ser verkligen besvärligt ut. Inte stickorna, utan sättet att ha garnet. Har sett folk som böjt vanliga långstickor på samma sätt och sedan stickat på vanligt sätt. Tar mindre utrymme, men jag tycker ju att rundstickor är precis lika bra, om inte bättre.
    Men för tillfället trivs jag allra bäst med virknålen
    Hälsningar Nancy

    SvaraRadera
  2. Tack för den fantastiska idén att böja gamla strumpstickor. Krokstickorna är ju väldigt dyra att köpa.

    SvaraRadera