onsdag 1 juni 2016

Femton gram sockgarn


Har man haft sockperiod kommer sockrester som brev på posten. När händerna behöver något enkelt och rytmiskt att arbeta med som inte kräver full uppmärksamhet från den upptagna hjärnan är det bra med virkade rutor. 


Under maj månad har jag startat upp det som i slutänden troligen blir en filt till hemsoffan. En filt full av minnen från sockor som föddes och flyttade hemifrån. 

Till en ruta behövs det endast femton gram garn så även små rester får vara med. 


För att mildra spräckligheten planerar jag att virka ihop alla rutor med en mild grön färg. Men som alltid när det gäller rutfiltar överraskas jag av hur många rutor som behövs innan det blir den storlek jag tänkt. 

Men jag har inte bråttom. Den behövliga semestern började idag och vädret visar sina bästa sidor. Fågelsång, kaffe och verandahäng. Och restgarner.

Kan det bli bättre? 


3 kommentarer:

 1. Trevlig semester! Min padda har återhämtat sig och börjat samarbeta igen, så jag kommer ut på Internet och kan läsa bl.a. din blogg. Tiden som inte har spenderats på Internet har jag använt till - just det - mormorsrutor. Och lite ogräsrensande. Och larvutrotning, om de finns på mina blommor och bärbuskar.
  Din filt blir garanterat fin!
  Nancy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt med samarbetande padda. Synd att det inte är den sortens padda som kan utrota larver ;). Så du hann virka fler rutor.

   Radera
 2. Vilka underbara färger, igen. :)

  Seija (inte så mycket anonym nuförtiden)

  SvaraRadera