lördag 30 juni 2012

Hundra rutorUnder sofflocket på Sveasgrund, vårt sommarparadis, finns hundra rutor. Inte visste jag då jag för tre år sedan tog med virknål och restgarner till paradiset att jag ännu denna sommar skulle njuta av alla rutor. Enligt mina uträkningar kommer jag att få njuta ännu något år... Det går inte så fort, men det är halva tjusningen.Rutorna tillverkas tre och tre. Det tränas disciplin och uthållighet och däremellan räknas det noga på metrarna så att alla snuttar ska få vara med. Helst helt unika serier.


Den dominerande färgen är blå. Det i sin tur kan bero på att blått är en vanlig färg just på sommarvisten och att vi är ganska vanliga. Statistiskt sett.


Så när jag lyfter på sofflocket kan jag välja. Jag kan välja att se alla hundra rutor som är färdiga. Eller så jag kan välja att se alla trådar som ska fästas.

Så lite matematik.

Om jag har hundra rutor och byter färg fyra gånger per ruta och varje färg har två ändor att sy in. Hur många ändor är det? Jo, åtta ändor att fästa per ruta. Det gör 800 trådar att fästa.

Då väljer jag att se de hundra färdiga rutorna!

Det kanske blir en "fästingsommar" nästa år...


4 kommentarer:

 1. när jag läste rubriken på ditt inlägg associerade jag genast till 100 good wishes quilts.
  http://originalquilts.com/100_good_wishes_quilts.htm
  Hoppas er lägervistelse var bra
  /Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju en rolig idé med en "välkommentillvärlden"-filt.
   Vi hade det rysligt bra på lägret. 1000 portioner mat till underbara ungar serverades på tre dagar. Bara två mormorsrutor hann jag göra...
   /Maria

   Radera
 2. Jag har varit en mindre aktiv bloggare på sistone och inte besökt dig på lääänge. Nu då jag läst ikapp kan jag knappt vänta på nästa inlägg :)

  Din virknål börjar ha hemlängtan. Snart ska jag söka fram den. Det har liksom inte blivit så mycket garn för min del i sommar.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Segla lugnt bara. Jag har inte bråttom med virknålen. Men ligger den rackaren och stressar dig så ska vi ändra på det.

   Kanske du kommer på hantverkardag på Stundars på söndag?

   Kram!

   Radera