lördag 15 september 2012

Konkalas


Efter lunchen på lördagen meddelade jag resten av familjen att jag tar semester i två timmar. Jag steg i de nya träskorna och rattade mot stans bästa loppis. Tanken var att få strosa omkring bland hyllorna och förhoppningsvis göra fynd. Sådär som Bibbi brukar göra. Tanken var inte dum så här i efterhand.

Kundkärran fick mat i magen. En stor kon med ett tunt garn av ännu okänd kvalitet. Grå botten med små inslag av orange. Märklig blandning men mycket attraktiv.


Ganska mycket också...


Jag härvade upp en del för att riktigt "se" garnet. 


Liknar tweed faktiskt.


En kon skimrande brunblandning ville också med hem.


Efter några varv i härveln får ögat njuta av detta.


Jo, det blev några till också. En mätt kundvagn skulle jag kalla det.

Hur jag blandade de tunna garnen till handstickbar grovlek kan du läsa om på Himo and Me, bloggen för färger och mera färger.

Semestern blev förlängd till fyra timmar, för verandan får idag räknas som "bortahemifrån" och "göravadjagvill".

Nu får det gärna vara innesittarväder imorgon. Jag har några metrar som vill på stickorna.

3 kommentarer:

 1. Men jisses vad du hittade bra-att-ha-grejer. Jag hittar aldrig koner med garn *surar lite*. För många år sedan när jag var på besök i Sthlm så var jag på söndagen på Hötorget där det var loppis. Då fyndade jag fem kilo bomullsgarn i härvor. Det såg ut som grovt moulinegarn. Lite glansigt. Hela kartongen kostade 100:-. Jädrars vad jag slet med lasten ned till stationen. Men så nöjd jag var.
  Men några tjusiga koner hittar jag då aldrig. Jag får använda mig av avancerad helikoptersyn och extra radar när jag är ute och dammsuger nästa gång.
  Grattis till dina fynd. De kommer att ge dig mycket glädje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite smålycklig idag ännu faktiskt. Galet vad lite garn kan göra med känslorna.
   Jag hade tänkt sprida ut glädjen lite, det är så många metrar. Men två mössor har det blivit idag.

   Radera
 2. Ha ha ha jag vet hur det känns. Och vips måste man ha upp garnet på stickorna. Sedan är det bara full fart som gäller. Det är så himla kul. Vilken härlig last man har......garn.

  SvaraRadera