fredag 26 oktober 2012

Julinsamling Sister's Finland


Inför julen 2011 fick jag förfrågan om jag ville vara med och värma medmänniskor. Det ville jag. Som följd av detta fick jag också i år ett mejl tillsammans med många andra av Lilians vänner.

Såhär skrev Lilian:Hej!

Jag har inte kommit mig för att pålysa Sister´s Suomi-Finland r.f´s insamling till julpåsar åt behövande kvinnor ännu (har ställt ut en låda i lilla salen i Metodistkyrkan - (Fredsgatan 12, 65100 VASA, Finland) . Jag kommer att samla in sakerna 11.11 och föra dem vidare för distribution.

Det är alltså igen frågan om julklappar - julpåsar - åt kvinnor (åt kvinnorna själva denna gång) som vistas på fängelse, skyddshem och liknande. Julklapparna ges åt kvinnorna själva och distribueras av Sister´s ordförande Jeanette Ljungars till de olika organisationerna som sedan delar ut till kvinnorna. Målet är att samla ihop till 300 påsar. Det finns en del företag som sponsorerar och ger varor till påsarna, nytt för i år är att Dress like Marie i Oravais kommer att skänka kläder till julklapparna.

Vad kan man ge? Jo: stickat (vantar, sockor, mössor, halsdukar, sjalar ... hinner du inte sticka själv kan du också köpa), hygienartiklar (tandkräm, tandborste, duschgele, deodorant, shampoo, balsam ...) eller kosmetika. Det kan också vara anteckningsblock, penna, färgpennor ... Sådant som kan vara trevligt att få i julklapp. Om du hellre vill betala in en slant kan du höra av dig så berättar jag hur du gör.

Hör av dig till mig om du vill vara med!

Kramar i höstrusket,
LilianJa, nu känner ni kanske inte just min Lilian, och jag ska inte ge er alla hennes uppgifter, men jag vill visa att det går att göra skillnad. Det är sådana här initiativ jag önskar fler av. Det behövs en pratsam person som har gott kontaktnät och en organisationstalang. Ett insamlingsställe behöver vara ganska centralt för att det ska vara enkelt att skänka, kanske också på "obekväma" tider.

 • För en sjal kan göra skillnad när ensamheten kryper på. 
 • Ett par sockor gör natten varmare. 
 • Fina vantar och matchande mössa kan ge ett litet hopp om framtiden.

Behövs det en Lilian i din stad? 

Då kan du bli en. 

För min Lilian behåller jag!

6 kommentarer:

 1. Så klart du ska behålla din Lilian. Det är gott att man kan göra saker tillsamman. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi uträtta underverk och det behövs alltid någon som kan vara organisatör och initiativtagare.
  Jag har varit en "Lilian" i min stad under väldigt många år men numera börjat trappa ner den tyngre verksamheten. Då passar det fint att kunna sticka och skänka.
  Du är en god människa Maria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du är en Lilian du med :)
   Ja, ett varmt hjärta fick jag i leveransen. På gott och ont, för det händer att jag glömmer bort mig själv. Hur glömsk är du?

   Kram

   Radera
  2. Ganska glömsk faktiskt. Du vet ju hur det är. Det är lättare att ta hand om andra än att ta hand om sig själv. Lite konstigt faktiskt. Men jag har blivit lite bättre på att ta hand om mig själv också med åren.

   Radera
  3. Då mognar vi på samma sätt.
   Dubbelkram.

   Radera
 2. Sånadär vita vantar har jag (som du virkat) och jag använder dem varje dag, mina favoriter! :)

  SvaraRadera