tisdag 8 oktober 2013

Kransar av garn


Idag blev det ett infall som har legat och lurat bak i huvudet ett tag. 

Jag råkade ha vägarna förbi en bygghandel och mitt eminenta minne fungerade för en gångs skull. Det liksom plingade kransbotten just i rätt stund.

Isoleringsrör för rör. I samarbete med silvertejp.

Eller hur jag nu förklarade för försäljaren. Han fattade. Log lite. Och log ännu mer när jag berättade vad jag skulle ha röret till. Dessutom tog han sig en riktig funderare på om det kunde finnas andra byggmaterial som lämpar sig för liknande projekt. Förstklassig service alltså. Jag fick en provbit av ett annat rör som jag ska testa ännu.

Så nu har jag stått vid stickmaskinen, en Knittax från före min födelse, medan middagen stod på spisen.


Första bästa restgarn fick bli en långsmal remsa som jag sydde fast för hand medan riset kokade. Lite plocka och vända på samlingarna av knappar och bollar och stickor på köksbänken innan risotton rördes ihop.

Om man äter snabbt hinner man sticka mera.


 Vem vill ha mjuk rimfrost på ytterdörren?

Isoleringsrörskransbotten kan konstateras fungera utmärkt! Här öppnar sig många möjligheter. Vänta bara.

Hur den andra rörmodellen gör sig som krans får jag återkomma till, men den liknar en dammsugarslang...

Heja bygghandeln!!

10 kommentarer:

 1. *S* Jag tittade på bilden innan jag läste texten och min första tanke var "-jisses nu har hon tillverkat en första klassens rattmuff!".
  Men vilken fiffig ide att använda plaströr till stomme. Du är inte lite klurig du Maria.
  Heja dig!
  Jag blir som vanligt storögd och inspirerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, klurigheten överraskar även mig ibland. Och jag tar tacksamt emot.

   Radera
 2. Det bästa är ju att byggmaterial kostar ingenting jämfört med om liknande rör skulle finnas i en pyssel- eller handarbetesaffär... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju säga att vi rör oss på cent-nivå per kransbotten. Sedan kommer övrigt material och arbete till. Billigt roligt är också roligt.

   Radera
 3. Det var ju minst sagt intressant idé. Mina kugghjul började genast rulla. Vad annat kan man månne använda isoleringsrör till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det rullar kugghjul lite var stans tror jag. Lite så att fyra händer och 36-timmarsdygn skulle vara helt ok.

   Radera
 4. Fina idéer, tur jag inte har någon Knittax eller annan hund... Det vore förstås ett sätt att få sprätt på garnsamlingen, men misstänker att jag bara skulle köpa ännu mer garn med tanke på husdjuret. Just nu är jag mer intresserad av stickade kransar i papperssnöre. Roligt, snabbt. Snart ska jag iväg och inhandla mer pappersgarn.
  Och så ett tack till Maria för att du igen har lyckats göra en beskrivning så lätt att jag begrep den med första försöket. Första sjalen med kärleksknutar är nästan klar och den ska bli stor, eftersom min väninna inte hör till de kortaste damerna i vår herres hage.
  Tänk om man kunde få alla underbara höstfärger att direkt färga av sig på garn...
  Hösthälsningar från Nancy


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen gör du kransar i pappersgarn? Vad kul! Jag har tittat på färdiga, men inte riktigt förstått hur... Jag kan nog bekräfta att med en Tax i huset blir det ganska mycket garn inköpt "ifallatt". Koner. Och koner. Och mer koner. Älskar koner.

   Radera
  2. Kransar av pappersgarn: Lägg upp 40-60 maskor på stickor 10-15. Sticka rätstickat i cirka 50 cm. Forma en rulle runt en metalltråd av något slag, fäst kortändarna. Mer utförlig beskrivning finns om du googlar paperinarukranssi.
   Tur för dig att du inte var på samma loppisresa som jag till Lahtis för en vecka sedan - där fanns en massa koner med tunt garn. För tunt för handstickning.
   Nancy

   Radera
  3. Som om jag skulle ha all tid i världen lägger jag "krans av pappersgarn" till provapålistan.

   Radera