lördag 28 december 2013

Jeansblå scarf - snart är vardagen här


Med vardagsvärme i tankarna sitter jag på jullovet och stickar. Ett nystan Austerman step i jeansblå toner var så mjukt och tilltalande att det ville bli ett praktiskt projekt. Sockor har jag mycket av, men små halsdukar som värmer runt nacken har jag inte tillräckligt av. (Nu ljög jag en vit liten lögn, för stora byrålådan i hallen är alldeles full)

När man stickar med mycket hål och krusiduller kan det färdgia resultatet ofta se anskrämligt ut när man maskat av.


Då har jag lärt mig att blöta ner hela projektet som får simma en god stund för att ullen ska dra in vatten i alla luftfickor. 


Sedan breder jag ut den urklämda skapelsen på en handduk och låter den torka liggande. Jag vet många som spänner ut sina sjalar och scarfar hårt i detta skede. Blocka kallas det. 

Så inte jag. Jag drar ut den lite lagom. Denna gång. 

Så när halvvantarna i samma garn hoppar av stickorna har jag vardagsstassen färdig för januari. 

Bara kylan skulle komma. Drag och kalla luftströmmar är det tillräckligt, men jag saknar snön om jag ändå skall lida mig igenom vintern. 

Kom an bara. Jeanstanten är redo!


6 kommentarer:

 1. Skönt att veta att du inte behöver frysa om halsen när vintern kommer. Om den kommer. Men det gör den väl förr eller senare. Här är det också barmark och det regnar mest. Riktigt skitväder rent ut sagt. Det känns inte som om det varit jul och är vinter utan mer som en usel höst.
  Men men.....vi har hela januari och februari kvar så det hinner nog komma. Det vita. Snön. Den som gör att man får skotta sig igenom dygnet. Men är det vinter så ska det banne mig vara vinter också.
  Må gott syster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Må väl! Hoppas ditt nya stickår får lagom med kyla, för nog är smällkallt lite för kallt också. Jag önskar dig så mycket snö att du får barfotaspår i snön.

   Radera
 2. Vilken ljuvlig sjal! Får inspiration att pröva på något liknande, men först ska koftan till mig själv bli klar. Till all lycka i tjockt garn. Men ibland vill jag göra lättare saker, för koftan blir tung.

  Och så får det gärna bli vinter, inte detta blötväder. Regn mest hela tiden. Sedan får vi väl i stället vänta på våren till långt in i maj...

  Riktigt gott slut på det här året och ett mycket stickglatt nytt år!

  Nancy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir mycket stickande med detta väder. Vänsterhanden vill vila. Jag byter projekt och blundar. Och sorterar garn.

   Radera
 3. Den är jättefin, eller snygg, Mia. Hur har du gjort? Jen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Början (stickas från nacken och neråt) heter Mea Shawl men min vana trogen blev det ändringar innan jag var färdig. Egen modell på kanten. Mönstret finns på Ravelry.

   Radera