söndag 30 oktober 2016

Virkad filt på diagonalen


Två ivriga granskare kollar storleken på den diagonalvirkade filten som just blev färdig. För något inlägg sedan berättade jag om finfint garn som kommit med en sändning söderifrån och början på en filt fanns på bild. Nu har jag virkat och virkat och försökt använda alla tre nystan utan att bli utan metrar på slutet. Jag lyckades. 


Nytvättad och uppsköljd med en liten skvätt helt vanligt hårbalsam ligger den nu på tork. Bredden blev 74 cm. 


Och längden nästan 89 cm. Nästan 90 cm kan vi också säga. 

Storleken är snäppet mindre än det jag siktade på, men då garnmängden bestämmer storlek kan det bli såhär. Tror nog ändå att den kan bli riktigt bra åt en liten som behöver ullvärme i vinter. 

Funderar på att sy fast ett bomullsband med symbolen för handtvätt på filten. Vattenfast tusch och handritad bild. Ska se om jag hittar band i lagret till den torkat. För med äkta ullvärme är det så att det koncentreras i en tvättmaskin. Och kraftig koncentration av värme betyder att den krymper betänkligt om den inte handtvättas. 

Mönstret är C2C, eller corner to corner och det finns många bra filmer på nätet att titta på om man vill lära sig tekniken. Enkelt och rytmiskt. Det har varit riktigt kul att se hur färgerna växer fram. 3 kommentarer:

 1. Vad snygg den blev! Och säkert värmer den någon liten.
  Nancy

  SvaraRadera
 2. Glömde ju skriva att inspektören är helt underbar. Hjälpte hen till att nysta garnet också? Krama kissen från mig!
  Nancy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inspektören arbetade flitigt. Kröp in under handduken till och med kanske för att hitta dolda saker, men då stoppade jag henne. En riktig buskisse.

   Radera