fredag 10 februari 2012

Närproducerat nyckelmärkt


Vinterns hit på garnfronten har varit Harmonella. Ett lokalproducerat kamgarn i ull med nyloninslag för hållbarheten. Spinneriet finns i Östermark/Teuva. Suupohjan Kehruutehdas närmare bestämt.

Av detta garn har stickats tonårssockor. Nu är ju tonåringar olika stora, men just dom jag föder upp har blivit avvikta nära knäskålarna. På väg ikapp självaste urfadern med 45:or längst ner. Då är det skönt att kunna låta stickorna löpa med ett lättstickat garn. Att det också går att köpa förmånligt i en butik nära mig gör att det finns många nystan hemma.

Så när jag vill prova en ny färgningsteknik tar jag fram ett harmonellanystan och lindar runt stolarna på olika sätt. Sedan ner i färgbadet och på torkning. Bilder finns på Himo and Me-bloggen.

Nyfikenheten vill ju se slutresultatet och då är det bra att få göra ett par sockor som ändå skall på stickorna. Titta gärna på gubbens randiga. Blir det lyckade försök kanske det blir flera färgkombinationer i annat garn i sommar när färgningssäsongen startar.

turkos + brun
röd + vit
lila + grå
gul + orange

Eller har du flera tips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar